74 ICARUS kaars

Afgelopen weekend zijn we als gezin naar Groenlo gereden voor de “van Dammen familie reünie”. Elke 5 jaar organiseren actieve familieleden een leuk weekend om de banden te versterken en te herinneren. Mijn vader is er al lang niet meer, maar zijn familie gelukkig wel. Het is mooi te merken dat mijn plek in de rangorde verandert. Mijn zussen, broer en moeder met aanhang zijn er ook en daar word ik altijd blij van. We beginnen de dag met een gezamenlijke yogales. We slaan letterlijk onze vleugels uit via de vliegpositie.

Dit weekend kom ik eerdere creatieve uitspattingen tegen van mezelf. Zoals een tasje dat ik gemaakt heb voor een vroegere reünie. Ik ben best wel een familiemens. Ooit heb ik samen met mijn zus Hannah een kaars van was gemaakt. Met dit product hebben wij geëxposeerd in de Beurs van Berlage. Andere producten die ik gemaakt heb, kun je in de eerdere blogs: Vuurtorenmuts en Broekpaktasje zien.

Icarus (Latijn) of Ikaros (Grieks: Ἴκαρος) is een figuur uit de Griekse mythologie, bekend van de vliegtocht samen met zijn vader Daedalus. Icarus en Daedalus worden door koning Minos gevangen gehouden op Kreta. Dan bedenkt Daedalus een manier om te ontsnappen. Hij bouwt vleugels van een houten raamwerk. Deze zijn bezet met veren en in een boog vastgezet met was. Omdat de was kan smelten, waarschuwt Daedalus Icarus niet te hoog en te dicht bij de zon te vliegen. Ook kunnen de vleugels te zwaar worden van het zeewater als hij te laag vliegt. In zijn enthousiasme wordt Icarus echter roekeloos. Hij vliegt te hoog zodat de was smelt en hij stort neer in de Icarische zee. Zijn vader begraaft hem op het eiland Ikaria.

De Icarus kaars die langzaam opbrandt is te zien in deze video en te koop in mijn webshop www.margotvandamshop.nl Dus vlieg uit en spreid je vleugels maar niet te hoog of te laag, maar wel ver!
Daedalus en zijn zoon Icarus. Schilderij van Charles-Paul Landon, 1799.4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *