48 Professor Proof

Maak kabaal en lach
Zorgen voor een leuke dag
Proefjes doen we vlot
In Mad Science grot

Sinds kort werk ik voor Mad Science. Een organisatie uit Canada die heel Nederland verovert. Hun bedoeling is om basisschool kinderen te enthousiasmeren voor techniek. Muze en Luit hebben 6 lessen gevolgd op de Montessorischool. Nu geef ik op verschillende scholen en kinderfeestjes wetenschappelijke lessen met leuke proefjes. Binnenkort ga ik op een kinderfeestje slijm maken. Superleuk!

Margot: “Hallo, ik ben Professor Proof en ik hou van leuke proefjes.”
Kind 1: “Ben je een echte Professor?”
Margot: “Ja, ik ben een echte Mad Science Professor!”
Kind 2: “Maar ben je een echte?”
Margot: “Ik heb een grootvader die een uitvinder was en 120 octrooien heeft ontvangen….…120 uitvindingen heeft gedaan.”
Kind 1: “Is dat echt waar?”
Margot: “Ja, hij heeft het scheerapparaat en ook het knijpkat uitgevonden. Je weet wel van vorige les.”
Kinderen: “Oooooh!”
Kind 3: “En jij dan?”
Margot: “Ik vind bewegende objecten uit en voel me een professor!”

Zo kan ik elk klassengesprek verantwoorden en doen wat ik het beste kan: namelijk associëren en huis-tuin-en-keuken filosoferen. De leerlingen vragen zich voor een proefje af wat er gaat gebeuren en geven een hypothese. Ze kijken en onderzoeken.
Door mijn kunstenaarsblik doe ik dit vanzelf.

Kunst en Wetenschap liggen heel dicht bij elkaar, kijk maar naar Leonardo da Vinci. Die naast beroemde schilderijen ook een vliegmachine maakte. Vroeger waren wetenschappers ook kunstenaars en omgekeerd. Wetenschap gecombineerd met een ruimdenkende geest vormt uitvinders. Ik weet dat mijn opa Alexandre Horowitz breder dacht. Hij speelde met allerlei ideeën in zijn opschrijfboekje lang voordat het een uitvinding was. Hij is een inspirerend voorbeeld voor mij.

Mijn baan als creatief docent is zo mooi omdat ik leerlingen kan aanzetten tot nadenken en linken leggen. Creativiteit zie ik als de lijm tussen kennis en overdracht. Met deze lijm kun je alles plakken!

Mad Science website: Klik hier
10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat leuk dat mijn opa de tovenaarsleerling leerling werd genoemd. We willen allemaal het liefst kunnen toveren en ik ook. Bedankt voor de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *