118 Werkoverall

Rotterdam is een stad waar echt gewerkt wordt. Dat hoorde ik in Amsterdam net voordat ik in Rotterdam ging wonen. Ik heb in beide grote steden gewoond en Amsterdam staat bekend als ‘the place to be’.  Iedereen is constant aan het netwerken en wil de hipste zijn. Rotterdam staat echter bekend als een culturele werkstad vanwege zijn havens en alle culturen die door elkaar gemixt zijn. Het project “Werkoverall” is daar een goed voorbeeld van. Mijn netwerkende vriendin Tessa en haar vriendin Andrea uit Amsterdam hebben dit leuke project geregeld in “Galerie DVDV”. Ik mocht als gastontwerper meewerken aan dit kledingdoorschuif project. 

Het speelde zich af in een zijstraat van de Witte de Wit straat, nog steeds het Kunsthart van Rotterdam. De hoofdontwerpers hebben iedere dag een andere gastkledingontwerper uitgenodigd om samen aan een collectie te werken. De dag dat ik kwam heb ik de kledingstukken bestudeerd die er al waren. Ik besloot te starten met het ontwerp van een broek, want die hing er nog niet bij. Iedere ontwerper begon een kledingstuk te naaien, na een tijdje schoven we het kleding stuk door. Het was supergezellig!

In zo’n samenwerking geeft ieder zijn eigen werk uit handen en worden de creaties anders dan verwacht. Er ontstaat een mix van eigen handschriften van verschillende ontwerpers. Een kunstenaar hecht zich meteen aan zijn eigen werk dat heel persoonlijk is. Dus dit is een goede oefening om los te laten en als ontwerper open te staan voor veranderingen. Aan het einde van deze week was er een afsluitende expositie met verrassende kledingstukken. De opbrengst van het verkochte werk ging naar een goed doel.

Dit doorschuifidee vind ik superleuk en zou ik graag nog eens willen herhalen. Ben jij een ervaren naaister en vind jij het leuk om hieraan mee te doen? Geef je dan op.

Hieronder zie je resultaten van dit interactieve werkproject “Werkoverall”!

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Dat was inderdaad een leuk project en bij het bekijken van de foto’s krijg ik ‘gratis en voor niks’ ook eigen herinneringen van ons samen kado. Ik hoop dat je reactie krijgt en als je nog een model nodig hebt bied ik me aan😉. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *