116 Droom

“Jaag je droom na”, zeggen mensen vaak en onbewust doe ik dat ook. Mijn dromen zijn mijn verwerking en inspiratie. Voor mijn kunst gebruik ik mijn dromen en vooral de beelden uit mijn onderbewuste. Deze beelden zeggen mij vaak meer dan woorden. Tijdens het ontbijt delen wij als gezin s ’ochtends onze dromen met elkaar in de keuken. Lekker ouderwets gezellig met een moderne twist.

Ik doe ook aan dromen verklaren. In mijn dromen zijn momenten uit mijn leven door elkaar gehusseld als in een soepje. Ik haal gewoon de belangrijkste elementen eruit en combineer die op een andere manier. Ik droomde bijvoorbeeld de laatste twee jaar vaak, dat ik terug in de schoolbanken zat op de middelbare school.

Nu ben ik met de studie ‘Bachelor docent Natuurkunde’ bezig en wordt alles herhaald van de middelbare school. Mijn droom komt dubbel en dwars uit. Ik daag mijn geest uit met technische feiten en zorg voor een gezonde uitdaging van mijn geest.

Als toelating voor de opleiding ‘1e graads docent Beeldende Vorming’ maakte ik een beeldend boek. Voor dit boek heb ik mijn eigen tekeningen, teksten en inspiratie gebruikt. Er staan tekeningen in van mijn kindertijd, gedichten uit mijn pubertijd en zelfs tekeningen op de achterkant van een viltje terwijl ik als student in een bar zat. Ook staan er foto’s in van verschillende video’s die ik gemaakt heb. Ik houd erg van lezen en voorlezen. Als ik dit boek teruglees zie ik ook een droom die werkelijkheid is geworden. Kijk maar naar de foto’s en video’s.

In onze achtertuin daar staat een hele hoge boom.
Die is niet als de andere zo heel gewoon,
Want aan het hoogste takje, daar groeit een klein gebakje,
Als ik dat zie dan denk ik dat ik droom.

Heel voorzichtig in mijn droom,
Klim ik langzaam in die boom,
Ben ik boven wat een pech,
Krak boem, naast mijn bed.

Ik blijf dromen en dat kan iedere dag met een nieuw begin. Herinner jij je dromen?

Pagina 1
Video: “RODEPOP-ROODMENS”
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Video: “PURIM CARNAVAL”
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Video: “DE HEKS”
Pagina 12
Video: “BOSVROUW”
Pagina 13
Pagina 14
Video: “EVA EN DE SLANG”
Pagina 15
Pagina 16
Video: “4 LEVENSFASEN IN 4 KOSTUUMS”
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
Pagina 20
2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Grappig allemaal. Weer heel bijzonder, Margot! Wat heb je toch een grote fantasie!
    Ik vond de pagina’s 4 en 16 het mooiste.4 was een soort Esscher.
    Veel liefs Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *