115 Bedoeïenen tent

In deze periode heb ik de neiging om bij het haardvuur te gaan zitten, heerlijk teruggetrokken in ons eigen huis. Dat is zo lekker van de kerstvakantie, je mag dan lekker binnenblijven en voor de tv gaan hangen. Dit zei ik letterlijk tegen mijn, inmiddels al puber, kinderen. Luit en Muze genoten elke ochtend van een fantasie- of sprookjesfilm. Erlend daarentegen blijkt een echte boekenwurm te zijn, hij haalt overal waar hij kan tweedehands boeken op. Deze boeken geeft hij een tweede kans om gelezen te worden. Ik heb mijzelf ondergedompeld in allerlei wetenschappelijke formules en hoop daarin te groeien. Ondertussen heb ik een multifunctionele tent gemaakt voor een kinderworkshop; een tent waarin peuters en kleuters vadertje en moedertje kunnen spelen.

Ik kreeg de opdracht een bijenkorf te maken. Ik heb hem gemaakt van een tweedehands dekbed hoes. Recycling van materialen staat bij mij hoog in het vaandel en nu is het ook nog actueel. De hoes is heel licht van materiaal en kleur zodat de tent vanbinnen licht genoeg blijft.

Aanvankelijk was het idee de tent later te beschilderen. Maar nu hij af is, lijkt hij op een Egyptische bedoeïenen tent. Wat ik hieraan zo leuk vind, is dat er in een maakproces vaak andere dingen ontstaan. Erlend vindt de tent op een Russische Joert lijken. Kortom deze tent geeft veel mogelijkheden voor creatief denken. Kleine kinderen kunnen helemaal in hun fantasie opgaan en ze hebben meestal maar een klein steuntje nodig. Een klein huisje is het mooiste waarmee je ze kunt verrassen. Deze tent is open voor allerlei ideeën. En ik denk dat die er zeker gaan komen. Veel plezier in de tent!

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ja heerlijk om je te kunnen terug trekken in een tent. In jouw tent komen creativiteit en inspiratie vast naar boven. Ik heb net een boekje uit de bieb gehaald voor mijn voorleeskind. Het heet “Nu even niet” over de liefde voor kleine dingen door Martine Verstraete. En het gaat over die rust. Het jongetje in het boek heeft zijn eigen tent waarin hij zich terugtrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *