104 De aankomst

De aankomst in een nieuwe omgeving voelt voor mij als een frisse douche. Ook als het daar stoffig en warm is zoals in India. Deze frisse douche geeft mij input in mijn hersenen. Het geeft mij de mogelijkheid de raderen te laten draaien en me nuttig te maken. Tijdens onze Kattaikkuttu reis in 2005 was dit ook het geval. Erlend neemt in deze video een interview van mij af tijdens de aankomst in Kanchipuram.

Elk nieuw project vereist de juiste voorbereiding. Dit kan een kunstproject of een reis zijn of zelfs een nieuwe baan of een nieuwe studie. Ik bereid me hierop voor door alle andere zaken zoveel als het kan af te ronden. Daarna gaan mijn ogen wijd open en nemen op. Mijn zintuigen staan op scherp. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik kan wat nodig is en dat ik doe wat ik kan.

Deze zomervakantie sta ik voor de zoveelste keer op een keerpunt in mijn leven. Kunstenaars en zelfstandig ondernemers maken veel keerpunten mee omdat ze op project basis werken. Ik geniet van mijn vakantie in Renesse en maak me klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik weet al dat het tijdens de aankomst genieten is.

De grote sprong in het diepe maak ik opnieuw nu ik een nieuwe baan heb. Ik ga werken op het Isaac Beeckman als beeldend docent. Zo’n uitdaging geeft het gevoel dat ik leef en ervaar ik bij ieder kunstproject. De vlinders in mijn buik zie ik al fladderen boven de Noordzee die zich tot de horizon uitstrekt. Ik weet dat ik goed kan zwemmen.

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *