102 Spierlala

Tussen de schermen door heb ik af en toe tijd om wat te experimenteren. De naam ‘Spierlala’ vind ik goed passen bij mijn nieuwste kunstproject. De spieren zijn eigenlijk de stembanden van ons lichaam en moeten net als bij het zingen opgewarmd worden. De spieren zijn essentieel om te kunnen bewegen. Ons lichaam bestaat uit meerdere onderdelen zoals:

Huid en haar
Vrije organen
Zintuigen en prikkels
Sterke spieren
Zenuwpezen

Mijn lichaam vertelt mij iets. Het geeft grenzen aan en door goed naar mijn lijf te luisteren blijf ik fris. Onze hersenen geven een signaaltje door. En daarmee is de ratio verbonden met onze spieren. Om duidelijker voor me te kunnen zien wat mijn drijfveer is, heb ik eerst tekeningen gemaakt. Daarna heb ik deze proefjes met materiaal en schaalmodellen van kostuums gemaakt.

Nu ben ik bezig met het maken van kostuums voor een video performance. Ik zit in een creatief proces zonder deadline. Het heerlijke hiervan is, dat ik zelf de baas ben. Creatief improviseren is wel honderd verschillende dingen tegelijkertijd doen. Ook in een les situaties zijn eigenschappen als improviseren en flexibel geweldig handig.

Spierlala wordt vervolgd. Ik heb het hier niet over ‘Wiplala’ van Annie M.G. Schmidt (zie blog 73 Aardmannetje) en ook niet over ‘Fitlala’: dit is een toepasselijk lied van Kinderen voor Kinderen.

We swingen ons Fitlala
We zingen ons fit ja ja
We springen lekker in het rond
Yes, daarom – parompompom

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *