101 Lichaam in beweging

Ik ben altijd in beweging. Als het niet met mijn lichaam is, dan is het wel met mijn geest. Tijdens de opleiding ‘1e graads Docent Beeldende Vorming’ op de Willem de Kooning Academie heb ik veel geleerd. Eigenlijk heb ik daar een digitale scholing gehad. Ik leerde om een Word bestand en een PowerPoint presentatie met plaatjes erbij te maken. Ik heb met Photoshop leren werken en daarnaast websites gemaakt. Ik ben superblij met deze kennis, want die gebruik ik nu dagelijks. In die tijd heb ik een video van mijn tekeningen gemaakt.

Mijn inspiratie voor de tekeningen is de digitalisering. Hoe versimpel je alles tot eenduidige kennis. Hoe versimpel je een mens van zijn rondingen naar rechtlijnigheid. Ik heb daar een poging toe gedaan met eenvoudige middelen. Ik ben begonnen met het maken van tekeningen. Tijdens het tekenen komen onbewuste motieven naar voren. Mijn advies voor een gezond verstand is: maak minimaal één tekening per dag.

Een lichaam in beweging betekent voor mij:

Verandering
Transformatie
Onderhoud
Verloop
Plezier
Zijn

Het lichaam in de tekening heeft rechte lijnen. Ik maakte van de tekeningen ruimtelijke objecten met rechthoekige vormen. Op de foto’s kun je zien dat ik de tekeningen leven heb ingeblazen. Het zijn drie dimensionale mensachtig kubistische objecten geworden. Een computer communiceert in zijn eigen taal met nullen en enen. Een mens communiceert op veel verschillende manieren. Een paar daarvan zie je terug in deze video, kijk maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *