96 Synbra kostuums deel 2

De stad waar ik woon is pas mijn thuis als ik er danslessen volg. Hier in Goes volgen Muze en ik danslessen bij Studio Free. In Rotterdam zat ik op moderne dans bij de SKVR. Daar volgde ik les van dansdocent en ondernemer Erik van Duijvenbode. Deze vroeg mij de vormgeving  te doen voor de jubileum voorstelling van het bedrijf Synbra Technology (zie Blog 95 Synbra maquette deel 1). Een buitenkansje voor mij om met uiteenlopende materialen te experimenteren. Met synthetische materialen zoals plastic en piepschuim maakte ik allerlei kostuums.

Ik maakte:
een zwart heksenkostuum  met piepschuim zolen,
twee hippiekostuums met als speciaal effect bolletjes die in de stof gevangen zitten en heen en weer kunnen bewegen,
een kurkkostuum met een kurkenbril,
een ruimte kostuum met opgeplakte blokken piepschuim
en andere objecten die ik volgende keer laat zien in deel 3.

In deze kostuums kan vrij gedanst worden. Mijn absolute favoriete dansstijl is moderne dans; een stijl die in de eerste helft van de vorige eeuw ontstond. Deze vorm van dans bestaat uit verschillende dansstijlen als reactie op het klassiek ballet. Bijvoorbeeld Martha Graham voegde andere bewegingsvormen aan het beheerste klassiek ballet toe, zoals de curve. Het lichaam dient hierbij als expressie of uitdrukkingsmiddel. Dat maakt moderne dans een perfect middel om een beeldend verhaal te vertellen met emoties.

In Rotterdam heb ik meerdere dansvoorstellingen gezien die mij inspireerden, meestal omdat ze verweven waren met de ruimte of het decor, bijvoorbeeld van choreograaf Merce Cunningham en William Forsythe. Ik werd er als het ware ingezogen. De uitdaging was om dat in deze voorstelling ook te laten gebeuren. Wordt vervolgt….

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *