95 Synbra maquette deel 1

Mijn haat-liefde verhouding met plastic wordt in deze moderne tijd flink onder de loop genomen. Vanuit mijn natuur houd ik ervan zo natuurlijk mogelijk te zijn. Ik ben zogezegd puur natuur. Toch fascineert de technologische vooruitgang mij uitermate. Ik ben gek op nieuwe materialen die een andere structuur hebben of glimmen. Ik heb een keer alles mogen uitproberen met piepschuim en samen gewerkt met het bedrijf Synbra Technology. Dit was een waanzinnig leuk project waarbij ik het decor maakte voor een jubileum dansvoorstelling in samenwerking met Erik van Duijvenbode. De materialen werden in overvloed aangeleverd.

Ik maakte eerst een maquette op schaal aan de hand van de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf heeft veel meegemaakt en ik werd geïnspireerd door een verhaal uit de Tenach. In deze oud Hebreeuwse bijbel ligt ook de oorsprong van veel Westerse godsdiensten. Het verhaal gaat over Lot die in Sodom woont, waar veel slechte mensen wonen. Lot wordt door engelen geadviseerd zijn woonplaats te verlaten en vooral niet om te kijken. Hij vertrekt met zijn vrouw en twee dochters. Zijn vrouw is te nieuwsgierig en kijkt om. Ze veranderd in een zoutpilaar.

Het is heel bewerkelijk pilaren echt van zout te maken, maar met piepschuim is het zo gepiept. Piepschuim is er in allerlei vormen, maten en kleuren. De ontwikkeling van een technologisch bedrijf gaat keihard. Nieuwe synthetische materialen worden uitgevonden en verder ontwikkeld. Alles veranderd in een razend hard tempo. Bij zo’n bedrijf als Synbra kijken ze nog één keer terug op het verleden en richten hun ogen op de toekomst.

Hier zie je de maquette. Je hoort meer over dit project in deel 2

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *