93 Valencia

Als je naar een super hippe stad wilt gaan, dan moet je naar Valencia. Ik ben net terug en voel me als herboren. Het is erg leuk om met vriendinnen op reis te gaan. We hebben zelfs onze levenslijnen besproken. Ik heb zo vrij als een vogel door vele parken gefietst. Andere Nederlanders kwamen op hetzelfde idee. Blijkbaar is deze stad ‘the place to be’. Valencia is van alle gemakken en ‘genotten’ voorzien. Wat een grote, rijke en drukke stad is dit.

Het heeft:

Een zand strand aan zee
Lokale lekkernijen
Botanische parken
Fonteinen
Tapas tentjes
Fleurige winkels
Historische gebouwen
Hightech gebouwen
Statige musea
Flamenco muziek en dans
En Fietspaden

Fietsen

Alles is bereikbaar met de fiets en daardoor heb ik in 5 dagen mooie avonturen beleefd en vooral veel bewogen. Onder elke viaduct wordt er actief dans en andere hobby’s beoefend. Zelf deden we aan yoga in het park en leken wel hippies. We hebben gedanst op een groot plein op elektrische viool muziek. De tegels zijn van marmer en daardoor kon ik pirouetten draaien. Ik heb zelfs meegedanst met een salsa Zumba les naast een fontein. Deze werd gegeven door een gespierde spanjaard. Ik mocht met hem op de foto! 

Modern

Er was zoveel te zien. In het grootse park en daarmee de levensader van de stad ligt een futuristisch gebouw. Valencia loopt zeker niet achter met het hebben van moderne gebouwen. Toevallig was er in dit gebouw een rondreizende Harry Potter tentoonstelling. Ik ben er heen gegaan en het was bijzonder leuk. Het moderne doet in deze stad niet onder voor het historische. De graffiti op de muren was voor mijn vriendin een bron van inspiratie. 

Klassiek

Om toch ook het oude te omarmen en een zo breed mogelijk beeld te creëren van deze stad, vertel ik over onze stadwandeling langs oude gebouwen. We mochten gratis naar binnen in het ‘Museo de Bellas Artes’ waar ik Spaanse schilders bekeken heb. Vanaf de grote historische stadspoort kun je de hele stad bekijken. Daar zie je de hoge huizen en de brede straten met veel auto’s. In een café keken en luisterden we naar Flamenco muziek. De Spaanse man danste zo krachtig met zijn hakken op de houten vloer dat deze versplinterde en iedereen biologisch naar hem keek. Valencia is echt een wereldstad!

15 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Hoi Ilse, toen ik het stukje ging schrijven kwam die schrijfwijze opeens bij me op, het paste helemaal bij onze reis, tot snel groetjes Margot

 1. Ha wat een leuk verslag, Margot. Ik ben zelf ook net terug uit Spanje. Ik was in Extremadura om vogels te fotograferen. Wat een mooi land is het zeg! Jouw reis ziet er ook heerlijk uit. Fijn dat je dit kon doen,
  Sanne

  1. Wat leuk Sanne, waar ligt dat Extremadura? Daar zijn vast veel extreem exotische vogels. Ik heb ook vogels gezien omdat Sarah me er op wees. Hoop je weer te zien van de zomer, groetjes Margot

 2. Zo te zien hadden jullie een fantastische reis.
  Dans, kunst, plezier en bezinning.
  Wat wil je nog meer.
  Een heel leuk verslag met dito foto’s
  Enne….ik zou ook wel eens biologisch naar iemand willen kijken.
  Als we elkaar weer zien ga je vertellen hoe je dat doet.
  Groetjes van Remondo

 3. Mooi. Ik was ooit in Valencia als kind. Daarna zijn we er een paar keer voorbij gereden. En nu al 20 jaar op mijn ‘verlanglijstje’. Mijn zus heeft (sinds dit jaar) een natuur-camping op twee uur rijden van Valencia. Dus een bezoek aan camping en stad moet er nu echt van komen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *