84 Kerst Muizen

Vorig weekend heb ik weer meegedaan aan de “Old Christmas Day” in Dickens stijl, Goes is daar niet de eerste mee. Willian van de Musical Vrienden heeft mij gevraagd om een marionetten muis te maken. Uiteindelijk heb ik 3 poppen gemaakt en trad ik op met Muze en een vriendinnetje. Erlend heeft hiervan een leuke Vlog gemaakt. In de kerstvakantie dans en zing ik in de voorstelling “Musicals in Concert”. Dit is een leuke kerst- en nieuwjaarshow met verschillende sing-a-long nummers in de Mythe in Goes.

Het maken van de kerstmuizen was echt super leuk om te doen. Ik gebruikte mijn favoriete materiaal; namelijk stof en mijn naaimachine. De kerstmuis moet goed kunnen bewegen. Het patroon van de witte moedermuis heb ik eerst op papier uitgedacht, daarna was de muis snel geknipt en in elkaar genaaid.  

Voor Muze heb ik een kleinere bruine muis gemaakt. Ken je het populaire kinderboek van Theo Stilton: The Thea Sisters? Eerst besefte ik niet dat ik eigenlijk de muizen uit Muze haar favoriete leesboek aan het maken was. Muze stond erop dat ik haar eigen baby kleertjes te voorschijn haalde. Maat 168 en 174 paste haar muis perfect. Wat een feest! Heb ik die kleertjes toch niet voor niks bewaard! Deze knuffelmuis past precies bij haar belevingswereld! 

De muizen kunnen dansen met hun marionetten touwtjes. Omdat Dimfy kwam logeren heb ik voor haar de act uitgebreid. Haar pop is bijna nog grappiger dan de muizen. Muze haar muis kan de spagaat. Mijn pop is de deftige moedermuis en het kleine meisjespopje van Dimfy komt zo uit Winnie de Poeh of Toy Story gelopen; een superleuke aanvulling dus! 

De kerstmarkt viel een beetje in het water, maar onze act en van de andere Musical Vrienden zeker niet; kijk maar naar de video. De muizen act wordt vervolgd. Voor “Musicals in Concert” zijn nog kaarten, als je zin hebt om naar een vrolijke afwisselende show te gaan op 28 of 29 december! Ik wens je fijne feestdagen!

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *