82 Mol

In deze herfstachtige periode zou ik mezelf het liefst net als een mol onder de grond verstoppen. Ons konijn Hermie heeft een heel gangen stelsel gegraven, maar daar pas ik niet in. Onze cavia Emma graaft geen gangen. Zij piept heel hard, vooral als het etenstijd is en ze iets hoort ritselen. De waterkoude natuur roept ons terug naar ons hol. Mogen we cocoonen in ons eigen huis

Hoe Mol op een doodgewone dag wordt verrast door Minne Minstreel.
Ik heb in Rotterdam een decor gemaakt voor deze danstheater voorstelling. Ik dans zelf ook graag en zo kwam ik in aanraking met dansers van Rauher Engel. De leuke beeldende voorstelling was voor kinderen vanaf 4 jaar. Hierin heeft Mol zijn eigen routine, maar opeens komt Minne langs. Mol houdt het graag bij het oude. Mol en Minne worden vrienden. Doordat Minne zo enthousiast is, wordt Mol uiteindelijk uitgedaagd om te veranderen.

Decorstukken
Mol komt uit de grond door een paar gaten naar boven. Hiervoor heb ik in een groot groen doek een aantal mouwen genaaid.
Mol en Minne varen in de oceaan. Een bouw zak heb ik gevoerd met schuimrubber. Probeer maar eens zo’n gevaarte onder de naaimachine te stoppen. Het lukt me met veel bloed (spelden in mijn vingers), zweet (van het recht duwen) en tranen (later moet het altijd anders). Mol zit op een berg. De bouw zak zit onder het doek en kan van vorm veranderen. Mol en Minne zakken door een tafel. Hoe maak je een tafel die doorzakt? Juist: maak een slechte constructie.

Ik knutselen, experimenteer en proef wat af. Wat doe ik wel en wat doe ik niet? De workshops en opdrachten komen binnenrollen, maar soms wil de mol in mij rustig aan doen. Ik luister goed naar mijn mol en blijf hopelijk in balans. Luister jij ook?
2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *