81 Ilse zingt

Zonder dat ik er erg in heb gehad, zijn we een muzikaal gezin geworden. Toen ik een tiener was bewonderde ik een gezin waar alle instrumenten rondslingerden. De ouders en kinderen maakten samen muziek. Ik speelde thuis viool. Mijn moeder Stella zong oud Hollandse liedjes voor ons. Ze vertelde dat ze ooit een paar weken bij een gezin kindermeisje was. Alles wat er gezegd werd, werd gezongen en dat vond ik heel bijzonder. Nu staan er bij ons thuis veel muziek instrumenten in ons huis en zingen we aan tafel.

Muze speelt blokfluit en zit op dansles
Luit speelt gitaar en zit op toneel
Ze spelen samen in een orkest
Ik speel gitaar en zing mee met de Musical Vrienden
Erlend speelt tabla en drumt in de band Blues Stuff

Een zomer geleden speelden wij allemaal een rol in E-Njen (zie blog 32), een groot buiten spektakel bij de Hollandse Hoeve in Goes. Ik, Muze en Luit zongen en dansten. Erlend speelde op allerlei Aziatische instrumenten. Erlend is vooral weg van de handpan. Dit is een nieuw slagwerk instrument waaruit hij alleen met zijn vingers een melodie kan krijgen.

Nu wordt hij vaak gevraagd om mee te spelen op leuke locaties. Vorig weekend heeft Erlend meegespeeld met het concert van de Bellringers in de grote kerk. Hierin speelde hij op de tabla en de handpan. Erlend begeleidt Ilse op de cajon; een soort handdrum.  Ilse treedt op met een programma over Annie M.G. Schmidt. Ik luister hier heel graag naar en heb ook een keer meegezongen!

Het leuke is dat als een van ons een theatrale activiteit heeft de andere familieleden via de backstage ingang kunnen komen kijken. Ik heb op het EE-Festival gefilmd en hiervan heeft Erlend deze leuke video gemaakt. Het is fijn om samen muziek te maken. De volgende stap is onze familieband!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *