80 Bosvrouw in plantenkas

Na een voorstelling is er altijd de vraag: “Wat gebeurt er met de props?” Mijn recycle mind kan er niet tegen zomaar iets weg te doen zonder het ten uiterste benut te hebben. De loodzware plantenkas van Hovardalik (zie blog 78) heb ik later nog een keer gebruikt als versiering bij een houseparty. Mijn kostuums vind ik ook erg leuk om her te gebruiken en anders te combineren. In eigen kostuums heb ik op houseparty’s gedanst op het podium. Ik danste als bosvrouw (zie blog 43) maar dan met een blauwe pruik op samen met een dame in een crinoline en pruik van vlas.

Vlas is zeer brand baar en niet veilig in een rokerige uitgaansplek. Dit bedacht ik me terwijl ik me klaarmaakte voor ons optreden. Veiligheid is een begrip waar men steeds meer waarde aan hecht in onze maatschappij. Daar door worden er veel theatermogelijkheden begrenst. Gelukkig ben ik vergeetachtig en volg regels met een kleine schwung.

Kostuum 2 en Kostuum 3 (uit blog 62 en blog 63) heb ik opnieuw gemaakt met een paarse lijn erin om de verschillende vormen beter te laten uitkomen tijdens het dansen. Ik gebruikte hiervoor de eindexamen patronen. Het maken van het patroon is het meeste werk; als dat eenmaal goed is, is een kostuum snel gemaakt!

De exhibitionist in mij zag een geweldige nieuwe carrière. Ik danste daar midden in de nacht boven een meute benevelde halve garen. Van mijn kostuum, waarin bloed zweet en tranen zit, begrepen deze feestneuzen niets. Er straalde een grote leegte uit deze massa. Ik als fit en sportief persoon wil toch liever overdag leven.




Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *