77 Vrouwtje Theelepel

Sabine: “Lijkt het je leuk om weer mee te doen aan de Night Run? Vorig jaar hebben jij en Mariëlle meegedaan met het schimmenspel en iedereen was zo enthousiast.”

Margot: “Ja leuk!
Sabine: “Wil je chocolaatjes uitdelen bij kapper Figaro?”
Margot “Wat gaan we doen?”
Sabine: “Jullie leiden de renners door een winkel en gaan ze animeren. Je krijgt een grote pruik op en een rok met lichtjes aan.”

Toen ik vrijdagavond in kostuum met Mariëlle, Melanie en Kylie bij de kapper binnenkwam, was alles supermooi verlicht met leuke lampjes. Dat de renners via de achtertuin door de winkel heen renden, verbaasde mij niet meer. In de achtertuin was een gevaarlijke afstap. Er liepen 1400 mensen mee en ik zei per 3 mensen: “pas op het afstapje!” Reken maar uit hoe vaak ik dat gezegd heb. 1 op de 10 zei terug: “Dat is geen afstapje maar een….”. Reken je dat ook uit?

Een aantal weken geleden liet Sabine de kostuums bij de kapper zien. Mariëlle zei direct: “Dat is Vrouwtje Theelepel”. Vrouwtje Theelepel is het verhaal over een vreemd vrouwtje met een gouden theelepel om haar hals. Ze kan klein worden en praten met dieren. Tijdens het oefenen hebben wij ons hierdoor laten inspireren.

Vrijdag lachten de renners vrolijk om de enorme hond van Luit die in een kappersstoel zat. Erlend filmde het geheel en Muze stond af en toe in de weg. Met onze zilveren pollepel wezen we de mensen de weg. Op een dienblad boden we vooral veel banaantjes aan. De chocolaatjes heb ik niet meer gezien.

De kapper draaide lekkere dansmuziek. Inmiddels leek onze performance meer op de Gay Parade of een House Party. Bij mij kwamen heerlijke herinneringen op van eerdere exhibitionistische uitspattingen. Even kon ik me lekker uitleven en improviseren. CHOCO-CHOCO-CHOCO-CHOCOLADE Kijk maar naar de video!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *