76 Plastic plant

In alle winkels zijn alle producten met plastic verpakt. Plastic scheiden is het populairste onderwerp van vandaag de dag. De plastic soep bedreigt de oceanen. Ik kan een statement maken en voor heel veel geld alleen maar producten kopen zonder plastic eromheen. Ik kan me als de ultieme hippie inzetten en goed zijn in harmonie met de natuur en mijn lichaam. Maar ergens diep van binnen voel ik dat ik dat niet echt ben. Voor mij is de natuur eigenlijk alles wat van deze planeet afkomstig is.

Ik maakte:
Drie gigantische bloempotten
Van kippengaas
En papier maché
Bedekking met een leuke stoffen hoes
Drie planten 2x
Uit groen plastic
De rand met plastic lijm
Onderaan een opening
Voor de blaasmachine

Ik ben een multitasker in de breedste zin van het woord. Een vegetariër die niet alle pakjes leest. Een gezond en bewust mens die niet in paniek raakt van straling en wel een mobiel heeft, maar niet altijd op zak. Bij de bakker vraag ik een plastic zak zodat mijn brood niet uitdroogt. Ik gebruik die zak wel vaker hoor! De maatschappij verwacht iets van me dat precies op een lijstje omschreven is. Ik houd niet van protocollen of te duidelijke regels. Ik praat een beetje mee en een beetje tegen en gebruik hard en zacht plastic. Ik houd van meebewegen en menselijk zijn.

Als contrast tot mijn ecologisch workshops bij Terra Maris, waar alles vers uit de natuur wordt gebruikt en niet lang houdbaar is, heb ik in Amsterdam een paar opblaasbare plastic planten gemaakt voor een opening bij Theater Frascati. Net als een springkussen werden deze met een blaasmachine opgeblazen. Wat een lawaaiige gevaartes waren dat: plastic natuur kanonnen. Hoe verantwoord ik dat?
2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Die plastic ornamenten waren uit een andere tijd. Toch? Nu gaan we anders met plastic om. Alles verandert. Onze omgeving verandert en wij veranderen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *