72 Broekpaktasjes

Kledingstukken fascineren mij, vooral de simpele details zoals naden, zakken en plooien. Van de overblijfsels van de blauw geverfde pakken van STAND 4.18 (vorige blog) heb ik broekpaktasjes gemaakt. Ik maakte van de mouwen en broekspijpen kleine schoudertasjes. Ze werden een succes. Ik heb er in de Beurs van Berlage 20 verkocht. Later heb ik ze in het CBK Rotterdam als “USED WAIR” tentoongesteld. Ik hou van tweede hands kleding en maak daar vaak wat nieuws van.

Ik was laatst met 2 vriendinnen naar Amsterdam op het Waterlooplein. Dit is voor mij een nostalgische plek. Toen ik in 1990 in Amsterdam aankwam, heb ik op het Waterlooplein veel kleding gevonden uit de jaren 60 en 70. Ik struinde markten af en keek in hopen om een bijzondere vondst te doen. Meerdere heb ik nog in mijn kledingcollectie.

Nu ligt er op het Waterlooplein kleding uit de jaren 80 en 90. We zochten alle 3 een jurk om extravagant naar een voorstelling te gaan! Ik koos bewust een lelijke jurk uit de jaren 60. Extra lelijk kan juist weer modieus zijn, zoals nu de plissérokken die weer in de mode zijn. Wat is het verschil eigenlijk tussen vintage en ouderwets?

Mijn bijzondere kledingcollectie breidt zich uit. Met als doel:
1 ooit een online vintage winkel te beginnen,
2 Muze een uitgebreid kledingaanbod te geven,
3 mijn herinneringen te behouden; voor mij zijn kledingstukken een soort foto’s,
4 te recyclen en zo min mogelijk naar de winkel te gaan.

Later heb ik de ‘lelijke Waterlooplein jurk’ bij het middel doorgeknipt en er een plissérok en een korte boventop met lange mouwen van gemaakt. Zo ben ik weer helemaal hip met een plissérok met riem en een blote buik. Het is echt leuk een kledingstuk te vermaken. Door gebruik te maken van de mooie details en vorm is het eind resultaat binnen een wip klaar. Net als bij deze broekpaktasjes. Probeer maar eens!

 
3 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *