71 STAND 4.18

Er komen steeds meer regels. Is er nog wel ruimte voor creativiteit? Daarover gaat de filmdansproductie van Sascha Engel. In 2006 heb ik hiervoor kostuums gemaakt in Rotterdam. De korte SF film speelt zich af in een futuristische tijd. Ikzelf dans mee en kom zelfs even in beeld. In de gewelddadige film “STAND 4.18” mag niemand meer muziek luisteren en dansen tot er iemand protesteert, kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=sxKFi9xLmjM

STAND
Broekpakken wit
Kledingverf
Hollandse stof
Beenwarmers
Zweetbandjes
Badmuts

We moeten ons niet gek laten maken. De meeste mensen zitten uren achter het computerscherm of op hun mobiel te kijken. Ik hou van de tijd die over is tussen activiteiten. Verveling in een tijd van ‘Uber input’ is pure rijkdom. Het is de warme deken die we nodig hebben om niet ondergesneeuwd te raken door het rijke digitale aanbod. Verveling leidt tot bewustwording. De vraag: “waar heb ik zin in?” komt op. Ga ik iets: leren, creëren, repareren of registreren?

Zo komen we toch weer terug bij ons vertrouwde schermpje. Tegenwoordig is onze vinger een pen en het scherm papier. Het is waanzinnig wat er allemaal mogelijk is met dit medium. Luit en Muze leren bij een computercursus in de bibliotheek programmeren. Ja, ze krijgen nog wat meer schermtijd aangeboden om met de digitale golf mee te kunnen zwemmen. Ik hou me staande door met de pixels mee te bewegen. En af en toe roep ik: “STA STIL!”
Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *