70 De Eifel

Luit: “Elke vakantie gaan we naar een ander land!”
Muze: “We zijn al naar België en India geweest.”
Luit: “En naar Frankrijk, Oostenrijk en Noorwegen.
Gaan we nu naar Engeland?”
Margot: “Tegenwoordig heet dat toch Verenigd Koninkrijk?”
Erlend: “Ja nee, laten we naar Duitsland gaan,
daar zijn mooie groene heuvels en lekker bier.”
Margot: “En kastelen zoals in ‘de Mooiste Sprookjes’.”
Muze: “Dat is mijn lievelingsprogramma op tv”

Langs de Moezel rijden we de Eifel binnen. Het is een keurig slingerende weggetje langs wijndruiven plantages. We zien nu al 3 kastelen. De huisjes hier zijn wit met bruin vakwerk. Net als in de sprookjes van Grimm. In elk café wordt bier en worst aangeboden. De zon straalt op de rugzak op ons autodak. De ultieme vakantiebestemming dus!

Bij de ‘Family Camping’ in Mesenich krijgen we een huurtent toegewezen. Wat een luxe: staand koken, matrassen en een lichtknopje. Het is heel rustig want we zitten nog in de eerste vakantieweek. We beginnen de dag met een Kaiser broodje in de schaduw. Daarna gaan we zwemmen in het zwembad. ’s Middags is er een leuke activiteit voor de kinderen, door de warmte meestal in het zwembad! Met zijn allen spelen we elke dag fanatiek het kaartspel ‘allegaartje’.

Om de dag maken we een toeristisch uitje. Het kasteel bij Cochem is geweldig aan de binnen en buitenkant. Ik krijg geen genoeg van de patronen van de wandbedekkingen. Erlend wil heel graag in de kabelbaan. Luit laat zien hoe zijn puntenslijper in de afgrond valt. Muze vind het erg warm om te lopen. Een andere dag bekijken we het historische plaatsje Beilstein. Daar is een ruïne van een kasteel en sprookjesachtige huisjes met leistenen daken; net de Efteling. Op een klooster terras smullen Erlend en Luit van een enorme varkensschnitzel! Muze krijgt bij haar kindermenu een normalere maat. Mijn Duitse pannenkoek smaakt naar ui en aardappel.

Als klap op de vuurpijl heeft de ‘Family Camping’ een barbecue georganiseerd bovenop de heuvel bij Mesenich. We lopen tussen de wijnranken door naar een groot knapperend vuur. Veel families van onze camping zitten buiten aan tafels. Luit en Muze vinden de braadworst erg lekker! Daarna genieten we van onze laatste dag in de zon en het zwembad. Dan vertrekken we weer terug naar huis naar onze volgende vakantie bestemming! Mmmm, ik hou van de zomer!


Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *