67 4 levensfasen in 4 kostuums

Random

Hierbij een langverwachte première; mijn eindexamen video gaat eindelijk viraal. 7 jaar lang studeerde ik aan de Rietveld academie! In het 6e jaar maakte ik 4 witte kostuums. Dat jaar ontmoette ik Erlend, mijn man en mede kunstenaar! Tijdens onze eerste ontmoeting zwommen we samen in zee! Een jaar eerder studeerde ik een jaar op de “School for Visual Theatre” in Israël. Daar leerde ik veel over performance kunst. Dit wilde ik als eindexamen product. In 2000 ben ik afgestudeerd met de video-installatie: 4 levensfasen is 4 kostuums.

In het 7e studiejaar maakte ik een dans voor ieder kostuum en daarvan een video samen met Masja met eigen montage. Ik huurde 4 loodzware tv schermen om tegelijkertijd de video’s met verschillende dansen te laten zien. Op deze manier zag de kijker steeds een andere combinatie van de beelden. Mijn idee hier achter is dat een herinnering zich random aandient en een link legt met andere herinneringen. Het wit van de kostuums is wit gebleven zodat elke herinnering steeds opnieuw ingevuld kan worden.

In het hoofdgebouw was mijn eindexamenvideo chronologisch te zien. Deze video heb ik verkocht en van deze versie heeft Erlend een YouTube film gemaakt, kijk maar hieronder. Met deze blog schrijf ik het 5e en laatste deel van de zomerserie kostuums 1 t/m 4 (zie blog 61 t/m 64). Je kunt je abonneren op mijn blog door onderaan je naam en e-mail in te vullen zodat je mijn creatieve projecten kunt volgen. Ik schrijf over mijn workshops en andere kunstzinnige bezigheden. Tot schrijfs!


2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *