65 Jutten

Verzamelen en dingen zoeken in de natuur geven mij een bevredigend gevoel.

Wat ik al eerder genoemd heb, is dat ik de schoonheid van de natuur niet kan overtreffen. Een mooie veer kan ik niet zelf maken. Wel kan ik proberen het gevoel te vangen wat ik heb bij het zien van mooie natuur. Ik kan dingen uit de natuur ordenen en een plaatsje geven. Lekker strandjutten dus!

Ik geef deze zomervakantie ook workshops bij Terra Maris en deze woorden komen vaak langs:

recycling
plastic soep
scheepstouw
natuurlijke materialen

De wandelingen langs het strand en het zoeken naar veren geven een veer lading.
De houtjes uit het bos vertellen een lang verhaal over hun oorsprong en vergankelijkheid.
Het drijfhout uit de zee is gepolijst en zo oud als sprookjes.
De touwen uit de zee zijn vergaan tot bossen gekleurde plastic draadjes.
Plastic zien er bijna natuurlijk uit.
Dit is verraderlijk voor vogels en andere dieren, maar inspirerend recycle materiaal.

De natuur is in de mode. Jonge mannen dragen een baard. Veel vrouwen worden Vegan. Ik ben 8 jaar veganistisch geweest en ben blij dat ik nu vis en eieren eet. Gezinnen gaan op vakantie naar natuurcampings. Natuurlijke en biologische producten worden voor veel geld verkocht. ECO zijn is in.  Ik volg deze modegril graag.

Back to basic
Back to nature
Nature is nurture
Home made

Het gebruiken en combineren van elementen uit de natuur is een basis principe van elke kunstenaar. Als uitgangspunt kan ik door natuurlijk materiaal geïnspireerd worden. Als docent kan ik dit gebruiken als opstapje. Maak eerst dat cliché beeld en daarna komt het gouden idee. Zelf iets maken is de kunst en gelijk erg ecologisch verantwoord!
Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *