63 Kostuum 3

In dit warme weer kabbelen we voort als een riviertje. We kunnen geen kant op. Een onweersbui of fikse hoos kan ons verlossen. Zo voelde ik me na mijn puberteit. Ik verbaas me erover dat ik als jong volwassene niet objectief naar mezelf en de wereld kon kijken. Aan zee zie ik veel jonge meisjes in allerlei soorten en maten die vrouw aan het worden zijn. Jammer dat ik mezelf niet van een afstand heb kunnen zien. Mede door het project “4 levensfasen in 4 kostuums” kan ik dat nu beter.

Nu zie ik dat alle jonge meisjes bijzonder zijn. De bekende fotografe Inez van Lamsweerde maakte foto’s van jonge meisjes op het strand. Ze heeft de kwetsbaarheid en onwetendheid van een jonge vrouw heel goed gevangen! Het verschil tussen een meisje en een vrouw is heel klein maar ook heel groot. In deze kant en klare maakbare maatschappij zou ieder meisje een wenpakket van meisje tot vrouw cadeau moeten krijgen.

De 3e fase is: Adolescent

Ondergedompeld
Sportief
Begrensd
Benauwd
Schreef
Vol overgave
Verstopt
Zonder zicht

Dit scheve kostuum is mijn vertaling van een zoekende adolescente die de wereld en zichzelf nog moet vormgeven. Ik zit in een keurslijf dat niet past. Mijn hoofd en arm zitten in een pijp. Ik zie niks en kan me alleen bewegen in een richting die het kostuum toe laat. Hoe kan ik deze begrenzingen oprekken? Bekijk de ontwikkeling volgende week in deel 4!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *