62 Kostuum 2

Als kunstenaar en vormgever komt er in elk werk wat ik maak een stukje van mezelf boven drijven. Als het werk af is, ben ik meestal blij verrast. In het werk “4 levensfasen in 4 kostuums” gaat het letterlijk over mijzelf. Ik ben de uitdaging aangegaan mezelf te vertalen in beeld! Wow! In mijn vorige blog kun je kostuum 1 bekijken.

De 2e fase is: Puber

Als puber had ik mijn eigen mening en was heel gedreven. Ik fladderde mee met de wind op zoek naar avontuur. Ik zag alleen wat ik wilde zien. Het kostuum heeft vlindermouwen die afritsbaar zijn om mee te bewegen. De stoffen zijn rekbaar en geplooid. Er is een kruis te zien. Het gezicht kan verstopt worden achter vitrage.

Met dit kostuum verwijs ik eigenlijk naar een periode in de VS. Ik heb meegedaan aan een uitwisselingsprogramma. “In the middle of nowhere” zat ik verstopt voor de werkelijkheid bij een gezin in de Christelijk  plaats Rapid City, South Dacota. Ik was daar een soort: Jeckyll & Hide, een echte puber met een eigen wil. Tegenover mijn host Family gedroeg ik me onschuldig en voorbeeldig. En tussen mijn medescholieren speelde ik de stoere meid die alles deed en durfde. Een extreme tegenstelling en dus goed beeldmateriaal! Luit begint ook te puberen, leuk! Bekijk volgende week deel 3!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *