61 Kostuum 1

In deze mooie zomer lijkt het me toepasselijk om als leidraad voor mijn blog mijn witte kostuums te gebruiken die ik gemaakt heb voor mijn eindexamen van de Rietveld academie. Het wit van de kostuums staat voor luchtigheid en een leeg vlak wat zelf verder ingevuld kan worden. De zomer geeft mij tijd te bezinnen bij de zee en een leeg hoofd te krijgen. De zon maakt licht en luchtig. Lekker genieten!

Over 4 levensfasen uit mijn leven heb ik een video installatie gemaakt. Deze staan voor de fasen van het opgroeien van meisje tot vrouw. Alle kostuums hebben doorlopende lijnen.

De 1e fase is: Meisje

Als kind was ik leergierig, actief, dartelend en onschuldig. De ronde jurk heeft daarom sportieve strepen. Hij staat een beetje uit om de luchtigheid te benadrukken. De achterkant is korter en staat voor onschuld.

De stoffen die ik gebruikt heb zijn allemaal wit en doen mij denken aan geborgenheid: witte molton, flanellen voering, verstevigde rok, bh stretch stof. Een prettige jeugd waar ik graag aan terugdenk. Bekijk volgende week deel 2 van deze serie.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *