60 Franse meisjes

Er waren eens 10 kleine Musical vrienden die zich opgaven voor de Franse dag.

1 moest werken
2 was hoogzwanger
3 kon geen Frans
4 had geen piano
5 wilde niet meer
6 vond het te warm
7 ging naar het strand

De andere 3 maken samen een dansje op een Frans liedje van Dalida.

Woensdagmiddag komt Yaisa bij mij en Muze langs. Yaisa is 10 en Muze 9 jaar. Samen zetten we een superleuk dansje in elkaar. Even ben ik weer 10 jaar oud en dans. Het verschil is dat ik nu de leiding neem en alle leuke dingen samenvoeg. Het is een theatraal en beeldend dansje geworden. We hebben ons laten inspireren door Franse clichés zoals:

Tableau Vivant
Franse Chansons
Mime
Kostschoolmeisjes

Vrijdagmiddag rijden Muze en ik naar het “Costuumpje” in Arnemuiden. We zoeken schooluniformen en vinden 3 matrozenpakjes. Muze wil er graag lange kousen bij dragen. Dat is nu mode. Zo associëren wij naar schoolmeisjes.

Zaterdagochtend staat Erlend al vroeg zijn kunst te verkopen op de kunstmarkt genaamd Montmartre. Dit is een Franse dag in Goes. De overhemden, boeken en etsen gaan als warme broodjes over de toonbank. Luit breng ik naar zijn voetbaluitje. Yaisa, ik en Muze verkleden ons bij mij thuis en doen een generale repetitie. Willian brengt een versterker langs. Eindelijk heb ik uitgevogeld hoe mijn mobiel aan de versterker gekoppeld kan worden.

Zaterdagmiddag fietsen Yaisa, Muze en ik in onze matrozenpakjes met de versterker en 2 stoeltjes naar de stad om een spetterende show neer te zetten! Kijk maar naar deze Video.


4 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat er zin je toch altijd grappige dingen. Heel origineel. Ik lees ze altijd.
    Gaat het goed? Ook nu Stella ver weg Is?
    Liefs voor jullie Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *