59 Kleurrijke Modeshow

In een rijtje lopen we op de grote markt. Ik doe mee aan een modeshow met kleding uit Azië. Een paar weken eerder heb ik een Syrische uitrusting aangehad, maar deze dag loop ik in mijn eigen Bedoeïen jurk. De 6 andere vrouwen lopen in kleding uit India, Indonesië en China. De mensen op de grote markt in Goes kijken verbaasd. Anders zijn is bijzonder in Zeeland. Binnenkort kun je weer in komen Oosterse sferen komen bij “Kleurrijk Goes”.

Ilse kondigt ons aan en stelt “en public” een aantal vragen.

Ilse: En hier…. is Margot met een lange jurk aan. Margot, wat heb je aan?
Margot: Een Bedoeïen jurk!
Ilse: Hoe kom je eraan?
Margot: Ik ben langere tijd in Israël geweest en heb deze in de oude stad gekocht.
Ilse: Ja, dames en heren, deze jurk komt uit Israël, wat zoals u waarschijnlijk wel weet ook onderdeel van Azië is. Dus je heb deze jurk uit je eigen collectie?
Margot: Ik heb inderdaad een hele verzameling kledingstukken uit verschillende periodes uit mijn leven.
Ilse: Goh, kijkt u eens Dames en Heren naar deze Aziatische jurk! Margot volgt nu de andere mannequins om u haar kleding te laten zien!

Eureka gevoel

Mannen hebben dit gevoel waarschijnlijk bij het uitzoeken van digitale apparaten. Het eureka blije gevoel dat ik krijg als ik na lang uitzoeken het juiste kledingstuk heb gevonden. Deze Israëlische jurk is zo’n topstuk. Het grappige is dat hij er best versleten uitziet. Ooit roddelde een jaloerse klasgenoot van mijn zus over ons tijdens een eindexamenfeest: “Margot en Danielle doen net alsof ze geen tijd besteden aan hun kleding. Ze kleden zich quasi nonchalant!” Nog steeds ben ik heel blij met dit statement.

Recycling

Eigenlijk ben ik een “shopaholic” zonder geld. Soms ga ik winkelen en zoek dat ene kledingstuk dat ervoor zorgt dat mijn oude kleding weer van nu is. Ook vermaak en maak ik er wat bij. Als tegenstelling tot deze weggooimaatschappij krijgen Muze en Luit dit systeem met de paplepel ingegoten. Muze draagt nu al mijn kleding. Luit stort zich op gebruikte apparaten die Erlend vaak ontvangt. Wat een recycle geluk. Wat fijn om op mijn eigen manier mee te bewegen met de wereld. Ik verbaas me en laat me inspireren!
Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *