57 Gaten

Een stip is een cirkel, een rondje, een opening of een gat.
Een kijkgat of poort naar een andere wereld of diepere laag.
Onzichtbaar maar toch zichtbaar.
Achterstevoren, binnenste buiten, onderste boven.

Ik speelde als kind “de omgekeerde wereld”. Alles wat we zeiden veranderden we in het tegenovergestelde. Het was een soort geheimtaal en heel grappig.

In mijn vorige blog kun je lezen over de regenjurk waarbij gaten de ramen zijn. Door deze gaten kan ik naar buiten kijken, maar ook naar binnen. Door gaten wordt er iets blootgelegd wat we misschien niet horen te zien. Die gelaagdheid fascineert mij.

Ik heb nog meer objecten met gaten gemaakt.
Een sportbal
Een zitzak
Een knuffelpoef

Ik houd erg van stoffen met gaten erin. Het feit dat je ergens doorheen kunt kijken intrigeert mij. Toen ik op de Middelbare school zat deed ik strikken van vitrage in mijn haar. Dit viel erg op. Ik heb een verzameling met vintage witte kanten ondergoedachtige kleding. Kant staat voor reinheid, onschuld en bloot geven. De onderste laag komt dan naar boven. Madonna heeft ervoor gezorgd dat ondergoed met kant ook gedragen mag worden als bovenkleding. Zij was een trendsetter in de jaren 80, vooral met haar video Like a Virgin!

My point is:
De binnenkant is belangrijker dan de buitenkant.
Een mooie binnenkant straalt door naar de buitenkant.

Op mijn blog zie je nu ook mijn logo en een like knop. Je kunt nu makkelijk laten weten of je mijn blog leuk vind!
2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. geweldig geschreven tekst. onder de indruk hoe hedendaags je schrijft. mooie brug ook over Like a virgin en prachtige boodschap. Het gaat om het innerlijk en daar ben ik het helemaal mee eens.

    ps spannende producten weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *