56 Regenjurk

Als ik met ruige wind langs het strand loop, voel ik dat ik ten volle leef. De wind en de ruimte vullen mij met energie. De mogelijkheid om alle kanten op te bewegen geeft mij vrijheid. De duinen, de eindeloosheid van de kustlijn en de zee erachter zijn zo mooi. Het zand is door wind en regen bewerkt met de mooiste patronen en vormen:

Regenputjes
Zandheuvels
Harde zandstukjes
Watergeulen
Schelpen met verwaaid zand
Zandstructuren

Op zo’n moment heb ik niets meer nodig.

Mijn liefde voor het strand zie ik in veel van mijn kunstwerken terug. Over de regen heb ik een kostuum gemaakt. De gele buitenkant staat voor een ouderwetse regenjas die ik vroeger aan had. De gaten erin zijn de verbinding tussen de binnen en buitenkant van lichaam en geest, wat ik ook ervaar op het strand. De binnenlaag bestaat uit het zand dat alles verbindt. De regenjurk is een soort huisje dat je neer kunt zetten. Als ik zelf beweeg, verandert hij van vorm. De gaten zijn de ramen.

De regenjurk is deel van een vierluik en een videoperformance, daar hoor je volgende week meer over! Ik bewaar de jurk op zolder. Luit en Muze doen vaak verstoppertje in de regenjurk. Luit vindt het geweldig om kostuums naar beneden te halen. De regenjurk verandert dan in een speeltoestel, want daarvoor kan hij goed gebruikt worden. Ik heb er extra stukken bij genaaid die precies in de gaten passen. Een leuke activiteit voor als het regent!
Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *