54 Koperen bel

Afgelopen zaterdag vierden we ons 12,5 jarig huwelijk. Wij leken net familie “von Trapp” van “the Sound of Music”. Meerdere mensen hebben ons ontroerd met muziek en toespraken. Van mijn schoonouders kregen we een koperen bel voor deze gelegenheid geheel volgens de traditie! Op naar onze zilveren bruiloft. Om de mensen te verbinden heb ik een leuk programma bedacht. De opmerking: “We zitten precies op schema”, hoorde ik veel.

Programma
14:00 – 16:00 ontvangst met taart
16:00 – 17:00 muzikaal intermezzo
17:00 – 18:00 borrelen, toespraak
18:00 – 20:00 simpel dineren, kletsen
20:00 – 22:00 discodansen
22:00 – 23:00 uitloop

Koper
Koper is een scheikundig element met symbool Cu en atoomnummer 29. Het is een rood/geel overgangsmetaal (roodkoper). Opgravingen in het noorden van Irak hebben aangetoond dat koper al werd gebruikt rond 8700 v.Chr. In de mythologie werd koper vaak geassocieerd met de godheid Aphrodite vanwege de mooie glans en als spiegel gebruikt. In de oudheid werd op Cyprus koper gewonnen,  en daar is koper naar vernoemd (Cyprium in Oud Grieks en Cuprum in Latijn).

Indiase tasjes
Afgelopen zomervakantie vierden mijn schoonouders hun gouden bruiloft. We voeren op een boot naar Elburg. Voor alle vrouwen heb ik in opdracht 25 Indiase tasjes gemaakt als aandenken. Het is erg leuk om een creatieve bijdrage te leveren aan zulke vrolijke dagen.

Bruidstaart
Luit, Muze en ik hebben een smurfen bruidstaart gemaakt voor ons feest. Alle genodigden kregen een warm en muzikaal gevoel mee. We hebben zelfs samen een nieuw muziekstuk gemaakt en een poppenspel gezien. Ons concept werkte, alle mensen kletsten met elkaar. Nu nog nagenieten!

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat ziet het er leuk en gezellig uit en wat een beeldige tasjes heb je gemaakt.

    Knap van je dat je iedere keer weer wat nieuws bedenkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *