53 Terra Maris

Op de familiedag in Terra Maris gaat mijn eigen familie mee naar Oost-Kapelle. Toevallig logeren er 3 nichtjes bij ons. Erlend vermaakt zich goed met 5 kinderen bij de windtentoonstelling! Het is vooral een feest voor Luit als enige jongen. Met zijn allen beklimmen ze een uitkijktoren en kijken rond. De 4 meisjes volgen bij mij een kunst workshop. Ze maken een windvaan. Kijk maar naar de video hieronder.

Wind als metafoor voor menselijk leven
De veranderlijkheid verwijst naar dagelijkse schommelingen van emoties.
De beweging geeft de flexibiliteit aan om mee te bewegen.
De onzichtbaarheid laat zien dat we alleen een nietig onderdeel zijn van deze wereld.
De stilte geeft rust en overzicht.
De vlagen geven uiting aan buien.
Het suizen; er is altijd iets op de achtergrond.
De verspreiding is gelijk aan die van mensen over de hele aarde.

Recyclen
De wind neemt plastic en afval mee in zijn tocht over de aarde. Dit plastic is niet afbreekbaar en niet eetbaar. De natuur reageert op reststukjes van menselijke producten. Deze reststukjes veranderen in een grijze zone tussen natuur en onnatuurlijkheid en maken afdrukken hier op aarde. Ik, als kunstenaar, vind dingen en bewaar ze. Recyclen doe ik graag. Als ontwerper laat ik me graag leiden door iets kleins om iets groters te maken.

Gesprek met een ouder tijdens de workshop
Ouder: Vorig jaar op Terschelling heb ik ook met de kinderen kunstobjecten van afvalmateriaal gemaakt. Dit werd gegeven door een kunstenares!
Margot: Oh, wat leuk. Ik ben kunstenares en maak ook eigen werk.
Ouder: Hoe maak je je werk, wat is je uitgangspunt?
Margot: Hier is mijn visite kaartje. Ik maak mijn werk op 2 manieren. Kijk, hier hebben de visnetten me geïnspireerd om er kostuums van te maken. Het is superleuk om te reageren op afval.
Ouder: Wat bijzonder.
Margot: Als 2e manier kan ik beginnen bij een idee waar ik geen woorden aan kan geven. Daarbij zoek ik beeld en materiaal. Als het kunstwerk af is, snap ik pas echt waar het over gaat.

De windobjecten in Terra Maris hebben mij geïnspireerd en opnieuw iets duidelijk gemaakt. Ik recycle al jaren en ben onbewust heel milieubewust.2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *