52 Zeeuw van de dag

Om kwart voor 7 ’s ochtends word ik uit mijn bed gebeld. Ik ben de Zeeuw van de dag van radio Zeeland. Op dit vroege uur denk ik na over serieuze onderwerpen zoals de ongrijpbaarheid van wind! Misschien kan ik de wind vangen? Luister maar naar het eerste fragment.

Radio Zeeland | Margot van Dam | Zeeuw van de dag 6.45

 

Om half 9 komt er speciaal een verslaggever langs in mijn atelier en vraagt wat ik vandaag ga doen. Ik ga een vogelmobiel maken bij Terra Maris; een natuur en landschap museum te Oost-Kapelle. Deze meivakantie maak ik daar verschillende windobjecten van afvalmaterialen met kinderen.

Windobjecten
Vlieger
Windmolen
Windvaan
Vogelmobiel
Windvanger

De wind beweegt de objecten en laat ze van vorm veranderen. Dit bewegen fascineert mij. Luister maar naar het tweede fragment.

Radio Zeeland | Margot van Dam | Zeeuw van de dag 8.45

 

Om kwart voor 7 ’s avonds ontvang ik het laatste telefoontje. Ik ben opnieuw life op de radio. Het is een geweldige dag geweest. Veel kinderen hebben uren geknutseld en mooie vogeldingen gemaakt. We hebben meebewogen met de natuur. De kinderen en hun verzorgers zijn zeker geprikkeld. Luister maar naar het derde fragment.

Een medewerker van Terra Maris stelde mij voor aan Radio Zeeland. Nu ik de fragmenten terug luister, hoor ik mijn boodschap. Door het één komt het ander……… in een vloeiende lijn.

Radio Zeeland | Margot van Dam | Zeeuw van de dag 18.45 

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *