49 Lucht onder water

Lucht = denken
Water = beweging
Ruimte = vrijheid
Vuur = passie
Aarde = stevigheid

Dit zijn de vijf oerelementen uit het Hindoeïsme. Ruimte is het element dat minder bekend is hier omdat het Boeddhisme (godsdienst die afgeleid is van het Hindoeïsme) er maar 4 heeft overgenomen.

Zonder dat ik het van te voren heb bedacht gaan mijn kunstwerken meestal over hoe ik mijzelf verhoud tot deze elementen. Het is erg verfrissend om mijn blog te schrijven. Ik krijg er een heleboel ideeën en nieuwe invalshoeken door. Alles wat ik doe heeft sowieso gevolgen. Bij Mad Science geef ik wetenschappelijke lessen met een creatieve vaart: Go with the Flow (Blog 11 uit India) noem ik dat.

De video hieronder luchtonderwater is deel van een installatie die ik 20 jaar geleden gemaakt heb. Ik wilde de woorden stromen en luchtig met elkaar verbinden. Ik maakte een ouderwets verstijfd badpak met een warme stof. Ik plaatste deze in de ruimte en er kwam rook uit (tablet uit de fopwinkel). Daaronder liet ik als tegenstelling een video van onderstaande film zien op een beeldscherm. Uit het badpak zonder lichaam stroomde rook en onder water vloeide het lichaam. Ik keerde me als het ware binnenste buiten.

Vaak is kunst wetenschap. En wetenschap is kunst! Mijn kinderen, Luit en Muze, zijn het grootste kunstwerk. Zij transformeren langzaam van kleine kinderen naar grotere kinderen. De natuur is mooier dan kunst. Of is het wetenschap?


Eén reactie Voeg de jouwe toe
  1. Wat mooi! Is net als nieuw. Ik las net in een facebook bericht van Hannah Yakin dat je slangen niet moet doden. Zij horen bij de natuur. Laat het over aan catchers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *