45 Kattaikkuttu Sangam 54 Portrets

Gezichten van mensen zijn altijd verschillend. Ieder gezicht heeft zijn eigen gezichtstrekken met een eigen handschrift. Dit handschrift is terug te lezen in de lichaamsbouw en zijn bewegingen. Hoe fascinerend is dat! In India heb ik alle leerlingen van de Kattaikkuttu school recht van voren geportretteerd. Dit was een overweldigend project omdat ik iedere leerling oog in oog aankeek. Een intiem moment met alle andere kinderen van de Kattaikkuttu school zwermend eromheen!

Het zitten op de harde grond
Het vast houden van een potlood in mijn zwetende vingers
De giechelende kinderen eromheen
De grote geïnteresseerde ogen
1% inspiratie en 99% transpiratie
Kattaikkuttu Sangammmmmmm

Mijn hele jeugd probeerde ik het perfecte gezicht te tekenen, vaak met pen op een kladblok. Niet altijd zoals het echt eruitzag, maar wat ik mooi vond. Ik teken nog steeds graag meisjes en prinsessen. Muze tekent juist diertjes met kleren aan of hele kleine mensjes. Luit tekent vereenvoudigde mensen met beroepen. En Erlend…… tekent vrouwen zonder gezicht???

Als ik teken verdiep ik mijn eigen tekenhandschrift en ook mijn kijk op de wereld. Eigenlijk laat ik mijn hand leiden om de gezichten voor me te vereenvoudigen tot een paar potloodlijnen. Iets wat ik getekend heb, grift zich in mijn hersenen. Al deze menselijke gezichtstrekken gaan als het ware in mijn hand en hoofd zitten. Het natekenen van alle kinderen van de Kattaikkuttu school gaf me structuur, contact en inspiratie. Kijk maar naar de video!Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *