44 After Arktos

Volgend weekend ga ik naar het 101 jarig jubileum van Arktos in Amsterdam. Precies 1 jaar geleden ben ik door After Arktos uitgenodigd om te exposeren met mijn werk. Daarnaast heb ik 25 Arktos tasjes gemaakt en verkocht. In een leuk pand in Amsterdam heb ik mijn nettenkostuums opgehangen.

De netten kostuums zijn gemaakt van oude netten die ik in Renesse gevonden heb op het strand. Ze geven precies weer wat ik voel voor het strand en de mooie materialen die daar te vinden zijn. Ze zijn erg pijnlijk om op de blote huid te dragen. Ik doe eigenlijk niet aan het motto: “Wie mooi wil zijn moet pijn leiden.” Maar wel aan: “Voor de kunst doe ik alles!” Net als mijn dochter Muze zie ik in elk materiaal een potentieel kostuum. Waarschijnlijk een genetisch aangeboren interesse?

Voorgeschiedenis:
In 1990 kwam ik aan in Amsterdam als geneeskunde student. Mijn vader zei: “Wordt lid van het ASV, je broer en zussen zijn het ook!” Ik werd lid van het creatieve studentendispuut Arktos. Mijn jaar maakte in de groentijd dit liedje.

– 90 is er
– En dat weet iedereen
– Een gouden jaar
– Wij bij elkaar
– Daar kun je niet omheen

Inmiddels is het Arktos dispuut voor de tweede keer doodgegaan. Dit betekent dat er geen nieuwe eerstejaars bijkomen. After Arktos is ontstaan om naast plezier te kunnen netwerken. Als er wat leuks en creatiefs te beleven valt, dan doe ik mee. Ik vind de bijeenkomsten altijd zeer inspirerend! Kijk maar op de foto’s van de expositie hieronder.

Webshop
Aan mijn blog is nu een webshop gekoppeld: www.margotvandamshop.nl
Het eerste product is het Arktos tasje. In de toekomst worden er meer eigen producten te koop aangeboden.

3 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *