42 De waarZegster

Daar ik toch al Zweverig aan het doen ben met in balans Zijn en Zo. Dan komt nu een onderwerp wat daarbij past. Mijn vriendin Dineke komt bij mij met een idee om een Zwevende waarZegster te maken. Ze heeft een vintage jurk bij zich. Ze zegt: “Zoiets moet je maken!” We brainstormen nog wat verder en uiteindelijk komen we eruit. De vintage jurk moet worden opgepimpt en een totaal transformatie ondergaan.

Dineke heeft geweldige ideeën en maakt hele grappige theatervoorstellingen. De vrouw als sensueel wezen staat bij haar centraal. Ze is daardoor een hele sterke en open vrouw en daarin voor mij een voorbeeld. Ik heb eens een Kamasutra boek van haar gekregen met mooie plaatjes en houdingen; Zeer gezond en inspirerend.

1 Samen hebben we stofjes uitgezocht in Zeegroene tinten.
2 De gescheurde onderkant van de jurk heb ik versteld.
3 Op de jurk heb ik glitterstoffen en glimmende accessoires genaaid.
4 Ik heb een onderjurk erbij gemaakt met een hoepel aan de onderkant.
5 De opgepimpte vintage jurk kan met klittenband hieraan bevestigd worden.
6 De sluier en het Zakje voor de Tarot kaarten geven de Finishing Touch.

Het Zwevende effect wordt bereikt doordat Dineke op onZichtbare rollerskates rijdt. Ze is Zo Zwoel als een Zeemeermin.

De originele vintage jurk uit de jaren Zeventig is mooi en prima bruikbaar. Behalve dan dat hij tussen de ketting van een fiets is gekomen. Ik houd ervan kleding te verstellen. Met een simpele ingreep maak ik van oude kleding nieuwe kleding. Recycling is misschien een ouderwetse bezigheid maar Zeker Zinvol en Zuinig. Van iets ouds iets nieuws maken geeft mij Zeer veel voldoening! En jou?

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Dank je wel voor de complimenten. Ik ben ooit op de Rietveld begonnen met Textiele Vormgeving omdat ik zo van stoffen, patronen en subtiele kleurcombinaties houd. Daarna ben ik toch theatervormgeving gaan volgen omdat ik graag een verhaal wil vertellen en dat doe ik nog steeds graag! Verhalen blijven leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *