41 Eva en de slang

De verleiding trekt keihard aan mijn balans; ook aan de jouwe?

De verleiding om:
Lui te zijn of heel veel te gaan sporten.
Door iedereen aardig gevonden te willen worden of het helemaal niks te kunnen schelen.
In het moment te leven of veel discipline te hebben en targets te halen.
Om een zeurend kind zijn zin te geven of volgens richtlijnen te leven.
Me lekker te laten gaan of te leven als een monnik.
Me te laten verleiden of juist helemaal niets te voelen.

Belangrijke verleidingen in deze tijd zijn: macht, materialisme en media. Hoe ga jij daar mee om?

Bevrediging
Niet elke verleiding is een slechte verleiding. Ter aller tijden vallen mensen voor verleidingen. De tijd waarin we leven bepaald wat goed of slecht is en welke verleiding we uit de weg horen te gaan. In de Middeleeuwen wilde “de kerk” niet dat men verleid werd door de duivel. Mensen waren vooral bang voor vrouwen die hun eigen gang gingen en hun zinnen volgden: heksen. Dit gaf hun de gelegenheid om spannende theatrale vertoningen te zien van een heks die terechtgesteld werd. Vaak alleen ter bevrediging van hun eigen sensatie.

Zintuigen
In de oertijd gebruikten de eerste mensen vooral hun zintuigen. Deze oermensen moeten ook gemerkt hebben dat als ze vaak iets afpakten van een ander dat dit niet altijd een leuk resultaat gaf. Als ze een vrouw of eten afpakten volgde er zeker een gevecht waarbij ze zich lekker konden uitleven.

Kracht
Over verleidingen heb ik de performance “Eva en de slang” gemaakt. Op mijn kerstblog heb ik hiervan foto’s laten zien. Nu kun je ook de video bekijken! In het verhaal “Eva en de slang” is geen man aanwezig. De slang verleidt de boom. De boom transformeert in Eva. Dan verleidt Eva de slang. De natuur heeft ons de mogelijkheid gegeven om te kunnen en te laten verleiden. De mate waarin is onze kracht.


2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Hij heeft me zelfs geholpen met deze voorstelling! ik heb hem nu ook weer gesproken hij is ook met hele leuke projecten bezig, groetjes Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *