36 Goud

Afgelopen jaar was een gouden jaar. Ik heb eerder in mijn blog verteld over onze deelname aan de E-Njen voorstelling en de Wajangpoppen die ik daarvoor gemaakt heb. Twee weken voor de E-Njen voorstelling vraagt regisseur Koen Schyvens me ook 3 bronzen poesaka’s te maken. Als theatervormgever neem ik alles aan. Ik maak de gans, het schild van een schildpad en de heilige cirkel. Het fijne van weinig tijd is dat ik snel moet werken en beslissingen maken. Niet teveel nadenken en doorwerken is leuk.

Ik maak de vorm met kippengaas. Ik beplak dit met papier maché. Hoe simpel kan het zijn. We scheuren met zijn allen kranten in repen en smeren behanglijm. Wat een teamwork! Mariëlle de andere poppenspeler helpt ook. Erlend schildert de poesaka’s goud met acrylverf. Ik maak het goud vies en bewerk het tot brons. Natuurlijk duurt alles net iets langer en zit er nachtwerk bij. De props zijn netjes op tijd klaar.

Tijdens het maken zing ik een lied van Kausay Pacha.

Goud ….!
Goud wordt jouw koninkrijk ….!
Goud ….!
Wordt jou nu aangereikt ….!
Goud ….!
Is wat de toekomst jou brengen zal ….!
Goud ….!
Vandaag geen zorgen meer ….!
Goud ….!
Van nu af elke keer …
Goud …!
Voor jou de wereld en het heelal ….!

Kausay Pacha is de buiten musical voorstelling over Zuid-Amerika die de gemeente Goes 4 jaar geleden georganiseerd heeft. Ik speel daarin een schooljuf. Hoe toepasselijk! Hopelijk organiseert de gemeente Goes over 4 jaar weer zo’n spektakel. In mijn gouden jurk heb een gouden toekomst.7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Lieve Margot , Erlend, Luit en Muze.

    Met plezier las ik je verhaal Margot!

    Momenteel ben ik op Curacao, waar het 28 graden is.😉🌞Heerlijk, veel in zee zwemmen , les geven en familie bezoeken.

    Ben benieuwd naar je volgende verhaal

    Liefs, Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *