32 DVD E-Njen

“Het jaar van de gans kan beginnen, het jaar Shen Shen E-Njen” zingen we mee met de DVD. In een koude gymzaal zit ik met mijn gezin en andere mensen van de musical vrienden te kijken naar de film van het openlucht spektakel E-Njen. Afgelopen zomer heb ik met Luit en Muze meegezongen, gedanst en gespeeld met deze Aziatische musical voorstelling. Erlend speelt op de tabla en andere Aziatische instrumenten. Het is een bijzondere ervaring.

De voorstelling gaat over een fictief Aziatisch koninkrijk. Het jubeljaar E-Njen kan pas beginnen als de 3 heilige voorwerpen, de gans, het schild van een schildpad en de cirkel van eenheid, gevonden zijn. De 6 uitverkoren gezanten zoeken in andere rijken naar deze “poesaka’s”. Als de voorwerpen niet gevonden worden zal er iemand geofferd worden! Door de belichting, acrobatiek, dans en zang heeft de voorstelling een magisch effect op de toeschouwers. 3 draken beschermen het publiek en leiden hen naar de nieuwe locaties.

Met mijn kinderen heb ik een half jaar gerepeteerd. In de zomervakantie hebben we met 200 mensen in twee weken alles op locatie in elkaar gezet. Op het laatst is Muze zo moe dat het nog net geen kinderarbeid is. Muze is de jongste Chinese prinses en dus heel belangrijk. Ze heeft een hoge keizerlijke haardracht. Luit is in de 1e scene een oranje monnik en heeft 1 zin tekst, namelijk: “Achter u”. Na deze scene lopen zij samen naar het textielatelier. Muze danst uit een rioolbuis met andere kinderen. Luit wordt streng toegesproken; hij moet harder werken.

Ik ben inmiddels een poppenspeler in de tent en zie Erlend opgaan in zijn muziek. Ik zeg achter het Wajangdoek met de stem van de oude man: “Hallo, wat een verrassing, een draak! Vertel, hoe kan ik je helpen?” en nog meer. Onzichtbaar leven ik en mijn vriendin Mariëlle ons uit met de Wajangpoppen. Daarna rennen we samen weg en verkleden ons voor de soldatendans. Ik hoor aan het applaus dat het vele oefenen effect heeft gehad. Na de soldatendans krijg ik een knuffel van Luit en Muze en gaan we op voor de laatste scene. Het einde is iedere keer weer spectaculair met de flyboarder.

7 voorstellingen lang staan we daar. Ons gewone leven is vervaagd tot dit samenzijn op locatie. Erlend heeft hier een film van gemaakt, zie hieronder en op ons Familie Steiner Lovisa YouTube kanaal. We zijn opnieuw als gezin deel geworden van een Aziatische wereld. Samen ervaren en verbinden we ons door deze fantastische ervaring.
7 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *