31 Olifanten Parade

Daar sta ik dan voor de microfoon. En: plop… ik ben alles vergeten. Alleen mijn eerste zin weet ik nog: “Anderhalf jaar geleden heb ik mijn idee in de ideeënbus van het gemeentelijke Goes-Azië jaar gestopt. Het leek mij hartstikke leuk om met meerdere scholen samen een Olifanten Parade te maken.” Toch praat ik verder: “Nu sta ik in deTropische tuin van het Omnium en zie de 20 olifanten. Ik ben de scholen langsgegaan om aan kinderen Aziatische technieken te leren. We hebben aan 3 verschillende landen en technieken gewerkt: China, India en Iran met Perzische tapijten. Het leuke is dat dit alles terug te zien is in de olifanten. Ik ben superblij dat ik erbij mag zijn”.

Ik vergeet te zeggen:
1. Dat ik de kinderen kalligraferen heb geleerd (zie mijn blog over China).
2. Dat de Iraanse olifanten over symbolen en patronen gaan. Ze zijn met verf en mozaïek techniek gemaakt.
3. Dat ik in India de techniek van de Golan heb geleerd. Een Golan is een mandala met een speciaal puntensysteem. De Golans zijn met graffiti technieken op de olifant aangebracht.
4. Dat ik in het Goes-Azië jaar fantastische projecten heb gedaan. Hier hoor je meer over in mijn blog.

Mijn speech is juist kort en duidelijk en zelfs mijn kinderen luisteren!

Mijn oorspronkelijke idee om mijn opgedane kennis uit Azië mee te geven aan kinderen hier in Goes is geslaagd. 1000 kinderen hebben zich ingeleefd in een andere cultuur. Ze hebben in kleermakerszit gezeten en met hun hand in de lucht een doorlopende lijn getekend. Ze hebben geroken aan een Aziatische cultuur die echt anders is. Anders maar niet beter of minder. De Olifanten Parade is een overkoepelend scholen project waarbij meerdere culturen samenwerken. Je kunt dit weekend nog gaan kijken! Mijn droom is uitgekomen.

De Olifanten Parade hoort bij de Aziatische Take-Over van Centrum KCE. Erlend heeft het hele proces gefilmd van de Montessorischool. Hier zitten Luit en Muze op school. Op de film hieronder is ook de eindexpositie in het Omnium in Goes te zien. De nieuwe Familie Steiner Lovisa VLOG 18 staat op ons Youtube kanaal.
3 reacties Voeg de jouwe toe
    1. Zondagmiddag ben ik op de valreep nog even binnen geweest in de tropische tuin. Het was zondagochtend en zaterdag heel druk met bezoekers voor de Olifanten Parade. Ik voel me zeker heel trots en blij en heb alweer nieuwe ideeën voor het nieuwe jaar! Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *