30 Old Christmas Day

Een jaar geleden heb ik met mijn zoon meegedaan met de Old Christmas Day in Goes. Dit staat in groot contrast met onze India reis zomer 2016. Net daarvoor heb ik de afsluitende reis blog geschreven over onze Kattaikkuttu ervaring. Ik besef nu dat afgelopen jaar alles wat we als gezin hebben ervaren in verhouding staat tot onze belevenis in India. Vrijdagavond keek ik bij de kerstmarkt in Goes en zag daar mijn verkleedde vriendinnen in de ijzige kou. Ik dacht: “eindelijk ben ik weer thuis”.

Ik heb 3 x meegedaan met de Old Christmas Day, waarvan 2 x met Luit!

1: Ik danste als een non uit Sister Act in de regen, heel zedig, hoor!
2: Ik speelde de dronken Miss Hannigan uit Annie met ijzeren emmers, pfff.
3: Vorig jaar speelde ik een overbezorgde Nanny, Luit was een van mijn weeskinderen, zie de film hieronder.

Nu is de fonkel nieuwe kerstmarkt een traditioneel jaarlijks feit. En de musical vrienden zorgen weer voor een onvergetelijke Old Christmas Day.

Ik hou van de kerstsfeer. Ik hou van kerstliedjes zingen en vooral om Luit en Muze de liedjes mee te horen zingen. Thuis zing ik de hele dag liedjes. Juist van die ouderwetse kerstliedjes, sinterklaasliedjes en oudhollandse liedjes. Door te zingen stroomt mijn lichaam vol met muzieknoten. Een soort levensdrankje dat deze donkere dagen verlicht.

De kortste dag is in aantocht en de boom met zijn lichtjes verlichten deze langste nacht. De feestdagen zijn oubollig met oliebollen maar al traditie sinds we nog met huiden rondliepen. Dus wij hebben net als in India een lang verweven traditie, actie is – reactie. Nu loopt het lijntje weer verder waar het gebleven was. Ik laat zingen mij verwarmen, jij ook?
4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *