23 Zoveel

Luit en Muze zijn alweer gewend op hun Montessorischool. De juffen van beide klassen hebben gevraagd wat te vertellen over de belevenissen in India.  Afgelopen vrijdag vertelden Luit, Muze en ik eerst wat in groep 6/7, de klas van Luit. Erlend was er niet bij, want hij is druk met zijn Cooldrass overhemden bedrijf. Tijdens deze spreekbeurt was er zoveel te vertellen. Toen besefte ik dat we echt veel meegemaakt hebben.

“ALLES IS ANDERS”, vertelde ik de kinderen zoals: andere gewoonten, eten op de grond en met de handen, de blote voeten, het Hindu geloof met al zijn goden, de discipline van wachten, staan en zitten in kleermakerszit en de warmte. Muze en Luit lieten allerlei Kuttu pasjes zien en Muze zong zelfs een liedje in het Engels. De kinderen in deze klas waren erg verwonderd en stelden veel vragen. Wij konden alle vragen beantwoorden want wat eerst vreemd was voor ons is het nu niet meer.

Muze liet ook in groep 4/5, haar eigen klas, alle souvenirs zien die we uit India meegenomen hebben. Ze hing de olifanten slinger op en liet alle doeken beeldjes en sieraden met veel kleur en uitleg zien.

Je kunt nu de Kuttu pasjes zien op het nieuwste vrijgegeven filmpje op deze reisblog en ons youtube kanaal. Ik ben erg trots op Luit en Muze, wij hebben dit samen gedaan! We hebben nog een ander thuis waar we vast nog eens heen gaan, want de wereld wordt steeds kleiner.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *