4 Kattaikkutu Benefiet

Zondag zijn we met zijn allen naar Amsterdam naar een Kattaikkuttu Benefiet geweest. Een leuke dag die door stichting Kalai Manram georganiseerd is. Stichting Kalai Manram zoekt sponsors voor de Kattaikkuttu school in India. We hebben heel veel gezien en gehoord zie ook het laatste filmpje.

Muziek van de Bansoeri (bamboefluit) en de Tamboera (luit van bamboe), we hebben zelf ook meegespeeld.

Een echte Kattaikkuttu voorstelling van Tamalarassi en Tilikavatti, twee meiden die afgestudeerd zijn aan de Kattaikkuttuschool en die de eerste vrouwen zijn in India die dat kunnen. Kattaikkuttu  volkstheater wordt al 200 jaar alleen opgevoerd door mannen. Vrouwen worden uithuwelijkt met 14 jaar. Zij hebben een voorbeeldfunctie!

Verder waren er kraampjes, Indiase hapjes, leuke activiteiten voor kinderen zoals golams tekenen en circusballen maken. En er waren vooral veel enthousiaste mensen waarvan er veel in de Kattaikkuttu school langs zijn geweest.

Iedereen mocht vragen stellen en daardoor leerden we veel over de school. Het leukste was nog dat Rajagopal en Hanne iedereen uitnodigden langs te komen in India, ze zijn heel gastvrij. Nu zijn we super enthousiast om te gaan over 2 weken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *