113 L’Orfeo / The making of

Toen ik in Rotterdam woonde heb ik allerlei enge spinnen en vleermuizen gemaakt voor de opera voorstelling l’Orfeo. De enge objecten die ik maakte passen eigenlijk beter bij Halloween, maar door mijn nieuwe studie loop ik soms wat achter de feiten aan. Mijn vriendin Fokel Bax studeerde in die tijd aan het Conservatorium van Utrecht en vroeg mij mee te werken aan haar eindproject. Het stuk werd uitgevoerd door het conservatorium in de Domtuin. Op een superlocatie is een waanzinnig mooie voorstelling neergezet. Het was erg leuk om te doen.

Spinnen
Mijn aandeel was een klein deel van het geheel. Ik veranderde een stuk van de tuin in de hel door een boom met spinnen en vleermuizen te versieren. Spinnen had ik eerder gemaakt voor een theaterstage bij de “Grimmige Griezelshow” (hierover vertel ik later meer), dus schudde ik ze nu zo uit mijn mouw. Eerst maakte ik een frame van ijzerdraad en daaromheen wikkelde ik repen stof; geïmpregneerd met rubberlatex en zwarte verf. Je kunt je vast wel voorstellen hoe ‘creepy’ de spinnen eruit zagen.

Rotsblokken
Ik maakte grote rotsblokken van kippengaas met grijze stof eroverheen., Ik plaatste er een emmer onder zodat een speler erop kon gaan zitten. Deze emmer is nu mijn prullenbak in mijn atelier. Zo heb ik overal objecten rondslingeren met een dubbele betekenis.

Schommel
Ook maakte ik een romantische schommel, waarop een operazangeres tussen de bloemen haar aria zong, zo scherp en helder dat ik het me nu nog voor de geest kan halen. Ik was verwonderd en verrukt over deze opera. Het is een heel mooi sprookje. L’Orfeo wordt binnenkort vervolgd met een verhaal over Orpheus en Euridici.

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Leuk te lezen hoe je de helledingen hebt gemaakt. Ik herinner me dat ik erg onder deindruk was van het geheel; decor, touw en zang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *