105 Ons verblijf

Eerder schreef ik al dat de zomer mij de mogelijkheid geeft me te bezinnen. Ik vind aan zee zingeving met mijn familie. De liefde voor elkaar geeft verbondenheid. Ieder maakt zijn eigen web in dit leven. De draden daarvan kruisen een ander web en zo zijn we allemaal verbonden. Zelfs al woon je op een onbewoond eiland dan zwemmen daar vissen langs. Dus je ontkomt er niet aan een deel van het geheel te zijn. En dat vind ik een prettig idee.

Kattaikkuttu reis deel 2

In 2005 verbleef ik met Erlend in een heel ander werelddeel. Erlend verwonderd zich in de video over de hoeveelheid lichtknopjes. Ik luister naar hem en ben geïnspireerd door de cultuur daar. Ik ben van nature nieuwsgierig en houd van avontuur. Ik weet dat ik me overal thuis kan voelen en een bestaan op kan bouwen. Het feit dat een mens zo flexibel kan zijn en op verschillende plaatsen zich thuis kan voelen is wonderbaarlijk en voor mij logisch. De ongrijpbaarheid van het wisselen tussen deze werelden is de uitdaging.

Ik kom net terug van vakantie en moet alles weer opstarten. Mijn hoofd is gereset door de volgende vakantie vragen.
Zijn er lekkere golven vandaag?
Wie haalt de broodjes?
Zullen we een spelletje doen?
Kom je gezellig theedrinken?
Welk boek zal ik lezen?
Wie gaat er mee naar het strand?

Nu ga ik niet alleen beginnen met een nieuwe baan, maar ook met een nieuwe studie. Met het vertrouwen dat ik me overal thuis kan voelen stap ik over de golven. Ik ga iets nieuws uitproberen en iets nieuws leren. En dat vind ik leuk!

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Lieve Margo. heerlijk dat je je overal thuis voelt. Dan is de hele wereld van jou. Die eigenschap bezit ik nog niet. Maar ik ben pas tachtig, en er is nog veel te leren van jou. Liefs, Nellie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *