68 Zwerm

Heb je wel eens zo’n groep zwaluwen gezien aan het eind van de zomer. Pas zag ik weer zo’n zwerm en die aanblik maakt me blij. De zwaluwen vliegen om elkaar heen. Ze buitelen, dansen, zweven, fladderen. Ik kan daar lang gebiologeerd naar kijken.

Zwerm
Vrijheid
Verandering
Veiligheid

De tekst van Socrates: “The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new.”, staat nu voor eeuwig op een gebouw! Erlend schilderde in opdracht van BlackDesk deze tekst op een muur. Mijn vrije vertaling is: Het geheim van verandering is het verleden niet te bevechten maar te focussen op het nieuwe. Want in het leven van een gezin verandert er continu wat!

De zomer is nog niet afgelopen en toch voelt dat wel zo. Luit en Muze zijn weer begonnen met school. Gelukkig hebben wij als gezin een supervakantie gehad. We zijn naar Duitsland geweest; daarover hoor en zie je de volgende week meer….. Ook hebben we een paar weken in Renesse aan het strand vertoefd, als vanouds met familie en tropisch warm weer. Deze zomer heb ik veel workshops bij Terra Maris (blog 53) gegeven en een vakantie week bij Mad Science (blog 66). Kortom een druk gezinsbestaan dat zichzelf voortdurend aanpast aan een nieuwe situatie.

Luit zit in groep 8 van de Basis school en is een grote jongen aan het worden met de baard in zijn keel. Hij springt graag op de trampoline en voelt zich dan vrij. Muze zit in groep 6 en vraagt alles wat ze niet weet. Ze speelt heel vrij met poppetjes. Erlend werkt hard aan al zijn bedrijven en vlogs! Ik neem zoveel opdrachten aan als ik kan. In Terra Maris maak ik ecologisch verantwoorde kunstwerkjes met kinderen en Luit en Muze nu ook. Ik studeer een lied in voor de Musicalvrienden en de kinderen kennen dit beter dan ik. Erlend is onze deur naar de digitale wereld. Wij veranderen samen net als die zwerm spreeuwen. ZVVV
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *